Dirigent

Paulus van Kruijssen (vanaf 2020)

Foto Paulus van Kruijssen Paulus van Kruijssen

Paulus (Den Haag 1977) genoot zijn opleiding viool bij Jos van der Werf en Fenneken Francken.

Op het conservatorium van Rotterdam (later hogeschool voor muziek en dans) volgde hij lessen bij Thijs Kramer en behaalde hij daar zijn DM en vervolgens zijn Master.

Naast de vioolstudie volgde Paulus directielessen bij Lex Veelo.

Tijdens zijn master-opleiding deed hij mee aan de succesvolle productie ‘Amadeus’ met onder andere Jeroen Krabbé en Marc-Marie Huijbregts als violist en acteur.

Paulus volgde verschillende masterclasses, onder andere bij Manfred Honneck en Ilya Grubbert.

Hij specialiseerde zich in kamermuziek, hiervoor volgde hij lessen bij onder andere Zvi Maschkowski.

Tegenwoordig houdt Paulus zich alleen bezig met kamermuziek.

Samen met de pianiste Natsuko Tamaru vormt hij het duo ‘Duo Piacère’, daarnaast is hij de violist in het ‘Nèbbiolo Ensemble’.

Zvi Maschkowski (tot eind 2019

Foto Zvi Maschkowski Zvi Maschkowski

Zvi Maschkowski (geboren in 1946 in Rehovot, Israël) kreeg zijn opleiding tot cellist aan de Music Academy, Tel Aviv en de Music Academy, Jeruzalem. Hij volgde masterclasses bij Leonard Rose, Pablo Casals en Alexander Schneider.

Van 1969-1970 was hij vaste cellist bij het Israëlisch Philharmonisch Orkest. Tijdens zijn militaire dienst (1970-1973) was hij medeoprichter van een strijkkwartet. In 1974 werd het Daniël Strijkkwartet opgericht dat in en buiten Nederland en in de V.S. concerteerde. Van het kwartet zijn een aantal cd's verschenen.

Van 1975-1992 was hij cellist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds 1989 werkt hij als docent kamermuziek aan het Rotterdams Conservatorium.

Tevens vervult hij gastdocentschappen aan: Western Washington University, South Dakota University, Sarah Lawrence College; hij was eredocent bij het cellofestival (1994) in Wichita State University Kansas en docent aan het Orlando Festival te Rolduc/Kerkrade. Regelmatig treedt hij op als gastdocent aan het Jerusalem Music Center.

Van 1989 tot en met 2008 was hij betrokken bij de organisatie en uitvoering van de jaarlijkse Zeister Muziekdagen in Zeist.

Van 2005 tot 2009 maakte Zvi Maschkowski deel uit van het Israël String Quartet. Met dit kwartet maakte hij regelmatig tournees in Israël en in Europa.

Van de vele CD-opnames van dit kwartet dienen speciaal vermeld te worden de CD met het label "Talent records" waarop werken staan van Dvorak, Schubert, Tchaikovsky , Joachim en de CD met het label "Quinttone" met werken van Bruckner en Rott.