Algemene informatie

Doel

Het CMH is een Vereniging gevormd door orkestleden. Het centrale doel van de vereniging is musiceren voor eigen genoegen. Het repeteren vormt daarin een wezenlijk onderdeel. De concerten zijn de hoogtepunten: het plezier van het spelen en het genoegen om het programma aan publiek ten gehore te brengen.

Repertoire

Het repertoire is gevarieerd, stukken voor strijkers alleen, deels aangevuld met clavecimbel. Meestal kiezen we ook voor een aanvulling met solisten, variërend van zang, piano tot cello, hobo of harp. Het repertoire wordt samen met de dirigent uitgekozen. In onze repertoirekeuze staat het plezier van het kunnen spelen voorop en laten we ons niet leiden door prestige. Voor meer informatie zie Concertagenda en Eerdere concerten

Repetities

Het orkest repeteert iedere donderdag van 20.00 tot 22.30 uur in de kapel van het ziekenhuis Bronovo in Den Haag. De repetities vinden plaats gedurende twee perioden, van januari tot en met mei en september tot en met november.

Concerten

Per jaar worden twee programma’s ingestudeerd en ten gehore gebracht. We streven ernaar om een programma twee keer uit te voeren. Doorgaans geven we één openbaar concert en daarnaast een concert in een verzorgingstehuis en ziekenhuis Bronovo.

Contributie

De contributie bedraagt € 300 voor een heel jaar. Deze schappelijke contributie is mogelijk door subsidie die we via Culturalis van de gemeente Den Haag ontvangen.

Adres repetitieruimte:

In de kapel van Ziekenhuis Bronovo

Bronovolaan 5, 2597 AX Den Haag

Bereikbaarheid per openbaar vervoer: buslijn 20 of 29 vanuit station Den Haag CS

Route kaart naar Ziekenhuis Bronovo:

Routebeschrijving ziekenhuis Bronovo